Duurzaam werken in de toekomst  

HRM Praktijk & Onderzoek Congres, Mens, Werk en Organisatie

Op 29 september 2022 organiseert het lectorennetwerk Mens, Werk en Organisatie hun tweejaarlijkse Praktijk & Onderzoek congres. Het netwerk (mede mogelijk gemaakt voor de platformregeling van Regieorgaan SIA) bestaat uit ruim 30 Nederlandse lectoraten, die jaarlijks met meer dan 200 docent-onderzoekers, onderzoek doen naar vraagstukken gericht op het vlak van HRM, arbeid en welbevinden. 

Het thema van dit jaar is ‘Duurzaam werken in de toekomst’. Duurzaam werken gaat o.a. over het aanboren en benutten van de talenten van de beroepsbevolking, over de ruimte die werknemers krijgen (en nemen) om zich blijvend te ontwikkelen en op vitale wijze in te zetten op de arbeidsmarkt. Tijdens de dag zetten we daarom drie thema’s centraal: Inclusieve arbeidsmarkt, Leven Lang Ontwikkelen en Vitaal werken. 

Ben jij geïnteresseerd in de laatste trends en onderzoeksresultaten op deze thema’s? Wil jij weten wat je hiermee kunt doen in jouw onderwijs of organisatie? Dan is dit congres de unieke gelegenheid om je de meest recente kennis tot je te nemen en met collega’s te sparren over nieuwe ontwikkelingen. 


Doelgroep  

Het congres richt zich op HRM-docenten, medewerkers en onderzoekers van hogescholen, onderzoekers van instituten en andere kennisinstellingen, en HRM adviseurs, (HR-)consultants en leidinggevenden van bedrijven. 

Programma
De dag start om 9.30 uur met een plenaire opening en een lezing door Joris Luyendijk, auteur van het boek ‘De Zeven vinkjes’ waarin hij ingaat op de privileges die sommigen in de samenleving en op de arbeidsmarkt genieten, en daarmee leiden tot groeiende onrechtvaardigheid en ongelijkheid.

Daarna wordt, in samenwerking met de NSvP, de HBO-innovatieprijs Mens, Werk en Organisatie uitgereikt aan de HBO-bachelor student (studiejaar 2021-2022) met de meest innovatieve en breed toepasbare beroepsproduct.

Vervolgens wordt in drie rondes van circa 1,5 uur kennis en ervaringen uit meer dan 40 onderzoeksprojecten gepresenteerd. De presentaties zijn geclusterd naar de thema’s inclusieve arbeidsmarkt, leven lang ontwikkelen en vitaal werken. In het programma op onze website vindt u de komende weken meer informatie over de presentaties.

Rond 16.30 uur ronden we het event onder de begeleiding van dagvoorzitter Peter Bos gezamenlijk af.     


Aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 95,00. Aanmelden en betalen kan via deze link.

Je kunt je congresdeelname kosteloos annuleren tot 4 weken voor aanvang van het congres door een mail te sturen naar congresmwo@fontys.nl. Annuleren binnen 4 weken voor aanvang van het congres is helaas niet mogelijk, je mag uiteraard wel een plaatsvervanger laten deelnemen.

We zien je graag op 29 september!

 

Namens het Lectorennetwerk Mens, Werk en Organisatie,

Marian Thunnissen, Fontys Hogeschool
Josephine Engels, Hogeschool Arnhem Nijmegen